Ledershop Cavents, een gevestigde waarde

Al meer dan 30 jaar ben ik actief in de lederwarenbranche. In onze zaak kan je terecht voor lederwaren, herstellingen en maatwerk.

De troeven van Ledershop Cavents:

 

Aan kennis en ervaring geen gebrek.

Een aanbod van vakmanschap dat zeldzaam aan het worden is.

Erkend als ambachtsman.

 

Een stukje geschiedenis ...

Ons familiebedrijf Lederwaren–Maroquinerie Cavents werd opgericht door mijn vader Cyriel Cavents. Al van kinds af leerde ik de kneepjes van het vak in het atelier van mijn vader. Na schooltijd werd de boekentas aan de haak gehangen en ging ik mijn vader meehelpen in de zaak.

Na mijn studies nam ik samen met mijn broer het familiebedrijf over. Oorspronkelijk produceerden we kleine lederwaren, zoals portefeuilles, portemonnees, pennenzakken, sleutelhangers, enz … Later, omwille van concurrentie van de buitenlandse markten, werden we gedwongen andere markten te bespelen en gingen we ons toeleggen op de productie van agendakaften en bijbelomslagen.

Met de tijd ging ik me verder specialiseren in de herstelling van lederwaren en schoenen, het overtrekken van motorzadels en correcties aan motorkleding.
Het familiebedrijf werd stopgezet; ik ging alleen verder - met de hulp van mijn echtgenote - en Ledershop Cavents werd geboren.

De lederambacht zit me in het bloed. Elke dag fluitend naar het werk kunnen gaan, dat is waar ik het voor doe.

Heb je een vraag, kom gerust eens langs of contacteer mij.
Zie ook diensten voor meer informatie over mijn activiteiten.